Recenzia: Zachráňte Amelie


Tento román sa neodohráva v koncentračných táboroch ako väčšina kníh, kde je holokaust hlavnou témou. Tu spoznávame životný príbeh Rachel Kramerovej, ktorá je Američanka s nemeckými koreňmi. Jej otec je popredným odborníkom v eugenike, ktorej cieľom je vyčistiť ľudskú rasu od všetkého nevyhovujúceho. Rachel každé dva roky navštevuje Berlín, aby sa zúčastnila preventívnej prehliadky. Pri poslednej takejto návšteve dostane list od svojej kedysi veľmi dobrej priateľky Kristine s prosbou o pomoc. Dcérka Kristine, malá Amelie je nepočujúca a priateľka prosí Rachel aby ju vzala do Ameriky, pretože sa bojí o život svojej dcérky. 


Rachel pochybuje o slovách bývalej priateľky lebo na ňu počula nemilé slová. Ale keď Rachel natrafí na otcove tajné dokumenty, otvoria sa jej oči. Odhalí to, čo nemala spolu s nečakanými tajomstvami o svojej minulosti. Začína sa boj o záchranu Amelie ale aj o samotnú Rachel.

Spočiatku som sa do knihy začítavala veľmi ťažko lebo som nemala náladu na takýto žáner. Ale! Potom sa to rozbehlo a kniha bola napínavá. Občas náročná na čítanie kvôli smutným veciam, ktoré sa tam diali. Skvelé bolo aj to množstvo reálnych vecí a faktov. Aj keď bol príbeh vymyslený, autorka mala históriu tej doby naštudovanú do bodky. Bude vám smutno, bude vám úzko ale bude sa vám to páčiť :)

Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com a vydavateľstvu i527.net . 
Kihu si môžete zakúpiť tu: https://www.i527.net/kniha/zachrante-amelie/


Komentáre

Obľúbené príspevky