Recenzia: Vražedný príliv

Vražedný príliv je prvou časťou zo série s názvom Strážcovia pobrežia, od pre mňa neznámej autorky Dani Pettrey. Kniha vyšla vo vydavateľstve i527.net, ktoré vydáva knihy spojené s vierou. Inak tomu nebolo ani pri tejto detektívke s romantickou zápletkou. Postavy v knihe sú veriace, často sa v myšlienkach utiekajú k Bohu ale nijako to neruší príbeh.



Prvé strany ma hneď vtiahli do deja a boli naozaj akčné. Investigatívna reportérka Gaby takmer príde o život, keď ju po ceste domov ohrozí streľba. Pomstiť sa jej takto chce drogový mafián, ktorý je vďaka Gabinej skvelej práci za mrežami. Jej brat Noah ju donúti odísť z hlavného mesta, aby sa aspoň na chvíľu ukryla pred nebezpečenstvom. A tak odchádza do malého mestečka, kde žije Noah ale okrem neho aj Finn.....Finn je agent Vyšetrovacieho úradu a zároveň Noahov kolega. Spolu musia riešiť nový prípad, ktorý zasiahne všetkých naokolo. Zmizol jeden kolega a druhého niekto zastrelil. Do toho prichádza Gaby, ktorá s Finnom kedysi chodila a ich city znova ožívajú. Okrem komplikácií, ktoré v prípade nastávajú musia Finn a Noah riešiť Gaby, keďže jej investigatívne srdce prahne po novom príbehu a myslí si, že pátrať na vlastnú päsť je skvelý nápad. 




Kniha sa mi čítala dobre ale bolo to trošku ako na húsenkovej dráhe. Zo začiatku bol dej veľmi akčný, potom ma trošku nudil, potom to zase nabralo grády a tak zase trošku spomalilo ale koniec bol dobrý a naznačil aj o čom asi bude pokračovanie série. Ocenila by som, keby v knihe bolo menej postáv lebo občas som sa v nich strácala. V knihe nie je nejaká náročná detektívna zápletka, takže ju môžete čítať aj ako oddychovejšie čítanie a k tomu dostanete aj trochu romantiky. Trochu preto, lebo Gaby je tvrdohlavá a bojuje s tým, že jej srdce prahne po dobrodružstve v práci ale tiahne ju to aj k Finnovi. Myslí si, že obe mať nemôže a nechce už zostať zranená. Ale nebojte sa, nakoniec sa rozhodne správne. 😊


Vydalo vydavateľstvo i527.net - vydavateľstvo kníh, kde dobro víťazí.


Táto recenzia bola napísaná vďaka službe www.storpic.com.

Komentáre

Obľúbené príspevky