Recenzia: Hotelík na Islande - Julie Caplin

Hotelík na Islande je už štvrtou časťou série romantické úteky. Tieto knihy mam veľmi rada lebo sú pre mňa ozajstným útekom z reality. Nie len tým romantickým, ale aj cestovateľským. Autorka Julie Caplin veľmi rada cestuje, spoznáva nové krajiny a je to na jej príbehoch aj vidieť. Opisy miest sú reálne a doslova vám ožívajú pred očami. Práve preto som si jej príbehy obľúbila, môžem cestovať so zatvorenými očami. :)

Čo sa týka romantickej dejovej línie, vždy sa v jej príbehoch vyskytujú dvaja hrdinovia, ktorí si k sebe hľadajú cestu cez rôzne úskalia, nehody a náhody. Rovnako je to aj v Hotelíku na Islande, kde je hlavnou hrdinkou Lucy. Jej kariéra úspešnej manažérky veľkého hotela visí na vlásku po tom, čo urobí neprofesionálnu chybu, ktorá sa nafúkne do väčších rozmerov. 

Prácu sa jej podarí nájsť až na ďalekom Islande, kde má za úlohu dať dokopy hotel, ktorému sa nedarí  a čaká na predaj. Budúci majiteľ hotela potajme vyšle svoju pravú ruku Alexa na kontrolu novej riaditeľky a jej práce na hoteli Polárna žiara, zatiaľ čo sa tvári, že je obyčajný čašník. Samozrejme to medzi nimi začína hneď iskriť a každý z nich bojuje so svojimi morálnymi dilemami. Popritom ich natáča šialený štáb televízie, ktorý čaká, že natočí niečo akčné a dramatické. No a okrem toho sa v hoteli dejú divné veci. Miznú pneumatiky, strácajú sa dekorácie, vypadáva elektrina a rôzne iné katastrofy, ktoré musí Lucy riešiť nenápadne, aby si ich nevšimol štáb a ich kamery.

Takže okrem romantiky a krásneho prostredia nájdete v knihe aj napätie, akciu a dokonca aj zopár vtipných scén. Napríklad nenápadné lovenie ovce z bazéna.😀Ak si chcete oddýchnuť a vypadnúť z reality, tento príbeh je na to ako stvorený. Aspoň na chvíľu sa ocitnete v krajine ľadu, polárnej žiary a gejzírov. 😍 

Za knihu veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Grada.

Komentáre

Obľúbené príspevky