Recenzia: Tichá noc, krvavá noc - Adventný kalendár s únikovou hrou

 Takáto kniha tu ešte nebola! 🎄🤯

Milujem napínavé príbehy, detektívne prípady, úlohy, rébusy tajničky a Vianoce. V tejto knihe nájdete všetky tieto veci pokope. 😀


Tichá noc, krvavá noc je neobyčajná kniha, ktorá má formát adventného kalendára spojeného s únikovú hrou. Spolu s detektívkou Rebekou a jej kolegom budete lúštiť 24 zložitých hádaniek a úloh, ktoré vás, ak ich správne zodpoviete, zavedú až k vyriešeniu prípadu.


Detektívka Rebeka je už roky na stope Vianočnému vrahovi, ktorý každý rok niekoho zabije. V tomto pripade je však jej vyšetrovanie ešte náročnejšie, pretože je sama zamotaná do šialenej vrahovej hry. Na opustenom hrade je skrytý rukojemník, ktorému hrozí smrť, ak s kolegom nestihnú včas splniť všetky úlohy. Vašou úlohou je dopomôcť im k úspešnému koncu.


Celý koncept tejto knihy je podľa mňa skvelý, je veľmi pekne spracovaná, ale našlo by sa v nej zopár detailov, ktoré sa nemusia každému pozdávať. Detektívny príbeh je ozaj krátky a jednoduchý, takže nečakajte nejaký brutálne zamotaný dej typu Keplera alebo Nesba.


Niektoré úlohy boli veľmi náročné, ale našťastie, na konci knihy boli tipy a nápovedy na všetky úlohy, niektoré by som bez nich nezvládla. No a zopár chybičiek sa našlo aj pri konkrétnych úlohách, neviem či vznikli pri preklade, alebo boli už v origináli ale v konečnom dôsledku mi na zážitku z knihy neubrali. Takže ak hľadáte originálny Adventný kalendár (a tie čokoládové vám už nestačia) utekajte si do kníhkupectiev pre tento. 😍


Za knihu veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Zelený kocúr 🙂

Komentáre

Obľúbené príspevky