Recenzia: Láska na francúzskom vidieku - Victoria Brownlee

 Hlavná hrdinka knihy Za láskou do Paríža a veľká ochutnávačka syrov Elle znova prichádza na scénu v pokračovaní svojho romantického príbehu. Za láskou odišla z Austrálie až do Paríža, kde v prvej časti stretla láskavého a priateľského Serga, majiteľa obchodu so syrmi.

Našla si lásku, dobru prácu, usadila sa a prestala byť aj taká naivná ako bola na začiatku. Pokojný život v Paríži naruší jej nečakané tehotenstvo. So Sergom sú spolu oficiálne pol roka a hneď ich pokojné chvíle naruší táto informácia. Elle je z toho vystrašená a bojí sa ako Serge zareaguje, ale on sa úlohy otca a živiteľa rodiny zhostí až príliš dobre.

Hneď zorganizuje kúpu domu, menšej kozej farmy a púšťa sa do nového podnikania. Samozrejme, Elle z toho nie je veľmi nadšená, ale sľúbi, že dá životu na vidieku šancu. Nadchne ju myšlienka, že bude mať vlastnú kaviareň a obchodík so syrmi.

Všetky ich nadšené plány kazia a komplikujú bežné veci v živote. Tehotenské hormóny, veľa práce, množstvo byrokracie, nedostatok peňazí, no a k tomu ešte aj pekný a šarmantný anglicky hovoriaci cudzinec Chuck.

Aj keď je príbeh pomerne jednoduchý a predvídateľný, je to veľmi príjemné čítanie. Krásne prostredie Paríža a potom vo väčšej časti francúzskeho vidieka vás pohltí svojou krásou. Elle a Serge riešia bežné starosti, majú na seba málo času a každý sa snaží rozbehnúť svoje podnikanie, aby sa všetko ustálilo ešte pred narodením bábätka. 

Elle je už oveľa vyspelejšia ako v prvej knihe ale zmena prostredia je pre ňu náročná, z mestského dievčaťa je zrazu majiteľka kozej farmy. V príbehu sa nedejú nejaké veľké zvraty, ale aj napriek tomu nám autorka zopár prekvapení pripravila. Zabaľte sa v tejto zime do teplej deky a odcestuje vďaka knihe na malebný francúzsky vidiek. 

Za knihu veľmi pekne ďakujem vydavateľstvu Grada.

Komentáre

Obľúbené príspevky